Assortiment

Oesterwijf serveert -onderstaande- Franse en Zeeuwse oesters.

Heb je een (ander) ’verzoeknummer’? Dat kan natuurlijk ook!

Neem contact op voor meer informatie, opties en tarieven.

FRANS

Fines de Normandie

Fines de Claires l’Île de Ré

Spéciales Tsarskaya

Fines de Claires du Cap Horn

ZEEUWS

Oosterschelde Creuse

Grevelingen Creuse

Zeeuwse Platte

 D E  F R A N S E  O E S T E R S

 

Streek | Normandië

Één op de vier oesters die in Frankrijk worden geproduceerd komen uit Normandië. De kustwateren bij Normandië hebben de grootste getijden-verschillen van Europa: tot wel 16 meter.

Oester | Fines de Normandie

Wat proef je? Het zachte vlees van deze oester is heerlijk. U proeft een unieke jodium-achtige smaak en een licht noot-aroma dat uw gehemelte streelt. De smaak van deze oester representeert de zee die haar voedt: mooi en wild. Deze gulle en sterke natuur zorgt voor een overweldigende smaaksensatie. 

Streek | Marennes-Oléron

De grootste oesterparken van Europa bevinden zich in het kustgebied van Charente-Maritime, en Marennes-Oléron is ‘het land van de oesters’ op zich. Wat de oesters uit deze streek zo speciaal maakt, is het rijpingsproces (‘le fin du fin’) in oude zoutpannen of kunstmatige bassins wat ze ondergaan na de kweek. In deze oesters ruík je alle geuren van het bassin van Marennes-Oléron, het parfum van de stranden en het wier van de zee.

Oester | Fines de Claires l’Île de Ré

Wat proef je? Deze oester heeft een fijne, iets zoutige smaak met een nasmaak van hazelnoot.

Streek | Bretagne Bretagne

is een schiereiland in het Noordwesten van Frankrijk dat gekenmerkt wordt door grillige rotspartijen, diepe inhammen, zeearmen, riviermondingen en baaien. Al tijdens de oudheid was men dol op de oesters uit deze streek. Dankzij beroemde Russische lekkerbekken, die hun eígen oester wilden, zijn de ‘Spéciales Tsarskaya’ ontwikkeld. Deze volle oester wordt uitsluitend gerijpt en geproduceerd in de baai van Mont Saint Michel.

Oester | Spéciales Tsarskaya

Wat proeft u? U proeft een rijpe, unieke, subtiele jodium-achtige smaak met een zoetig tintje. De oester is romig en vlezig van structuur. De delicate smaak blijft lang hangen.

Streek | La Vendée

In 1816 werden bij Noirmoutier de eerste oesterparken in gebruik genomen. De productie ontwikkelde zich snel en in 1908 zag men lange rijen ezels, beladen met manden vol oesters op de weg tussen de Baai van Bourgneuf en Nantes. Inmiddels hebben zich op de natte stranden die Noirmoutier omzomen tal van oesterkwekerijen gevestigd. Zowel aan de westelijke als de oostelijke oceaankant van het eiland en in de Baai van Bourgneuf. De eb- en vloedstromen zorgen voor een constante aanvoer van zuiver, voedselrijk water.

Oester | Fines de Claires du Cap Horn

Wat proef je? Het komen en gaan van deze zee zorgt ervoor dat het water altijd zuiver is, wat een fijne jodiumachtige smaak geeft aan de oesters. Door de aanwezigheid van algen in de claires kunnen de oesters een groene tot turquoiseblauwe kleur aannemen.

 De parel van Adri & Zoon | Huître Spéciale Gillardeau

Eind 19e eeuw richtte Henri Gillardeau het – nu meest bekende – Oesterhuis ‘Gillardeau’ op. De jonge Franse landbouwer raakte gepassioneerd door de platte oesters van Marennes. In de jaren 40, nemen Jean Gillardeau en zijn vrouw de familiezaak over. Hij besluit ‘’Spéciales’’ oesters te produceren en te commercialiseren – op basis van de methodes van zijn voorvaderen. Gillardeau selecteert hun oesters nog steeds met heel veel zorg: ze moeten een regelmatige vorm hebben, rond met een zeker volume. Wat proef je? De smaak is kruidig en zoet en zout tegelijk met een hazelnootaroma. De oester is harmonieus vlezig, net als een biefstuk mals en krokant tegelijk. De schelp is mooi wit en van prachtig parelmoer

 D E  Z E E U W S E  O E S T E R S

 

Streek | Oosterschelde

Creuse Oesterwijf biedt drie soorten Zeeuwse oesters in het assortiment: Creuses uit de Oosterschelde, uit het Grevelingenmeer en natuurlijk de bekende platte oester. Alle soorten komen uit de zuivere wateren van Zeeland en zijn met de hand geselecteerd.

Oester | Oosterschelde Creuse

Wat proef je? Deze oesters liggen op een diepte van 6 tot 8 meter. Het zuivere water van de Oosterschelde en de stromingen zorgen voor een mooie zilte smaak.

Oester | Grevelingen Creuse

Wat proef je? De schelp is goed gevuld en het visvlees is heerlijk van smaak door zijn uitgebreide smaakpalet. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van Europa. Het zoutgehalte, vergelijkbaar met dat van de Noordzee, het zuivere water, de gematigde temperatuur en de beschutte ligging staan garant voor de kweek van een top oester.

Oester | Zeeuwse Platte

Wat proef je? Deze heerlijke oester heeft stevig visvlees en een jodiumachtige en romige smaak. De naam geeft het al aan: de oester is rond van vorm en plat. Het duurt maar liefst vijf jaar tot deze oester groot genoeg is voor consumptie.